Tips Mengatasi Ketegangan Malam Pertama..

 Wow malam pertama nich ye ,, !! jadi pingin ngerasain nich gimana tuch malam pertama, Kata orang - orang yang udah ngerasain sih malam pertama itu adalah malam dimana menumpahkan semua rasa penasaran kita terhadap pasangan kita serta malam yang sangat menegangkan, menurut ahli SEXUAL, kaum wanita yang paling merasakan ketegangan itu hampir berlipat kali dari si kaumnya ADAM. Berikut ada beberapa tips yang  sedikit tidaknya bisa ngebantu bersama untuk mengurangi KETEGANGAN itu.


1) (BB)Bau badan - Ingat, sebelum memasuki malam pertama, Anda dan suami aktif bergerak, melayan tetamu serta keluarga yang hadir, berkali-kali ganti pakaian, keringat dan capek. Untuk itu sebelum tidur, cobalah untuk mandi. pilihlah minyak wangi yang lembut supaya rasa gairah tidak hilang bila mencium bau badan anda.

2) Bau mulut – Pastikan anda menggosok gigi sebelum ke kamar dan kalau boleh selalu menyediakan pepermint di tempat tidur.Coba anda bayangkan, apa yang akan anda lakukan, ketika ingin mencium bibir pasangan anda andd mencium bau yang nggk sedap.. Tentu gairah anda hilang bukan..?

3) Terimalah tubuh Anda apa adanya
Nikmatilah apa yang diberikan Tuhan kepada Anda, hilangkan keinginan yang tidak realistis dan fokuslah kepada apa yang dapat membantu Anda merasa nyaman.

04)Jangan Terburu-buru. Malam pertama seyogyanya akan menjadi malam yang akan diingat oleh pasangan masing-masing sehingga ke akhir hayat, maka kita harus melakukan dengan penuh kesabaran kerana perlu kamu ingat bahwa kalian berdua masih dalam masa ‘perkenalan’ satu sama lain.

05)Tidur Secukupnya. Tidurlah secukupnya 3 hari sebelum malam pertama itu untuk mengumpulkan tenaga yang cukup dan jangan melakukan kerjaan yang berat.

06)Jaga Kesehatan. Jagalah kesehatan kamu sebulan sebelum hari “H” anda. Minumlah vitamin-vitamin dan jaga menu harian kamu. Vitamin yang cukup akan membuatkan kamu lebih ceria dan dapat menghindarkan kita daripenyakit. Siangnya jangan makan terlalu banyak, sebab kalau sampai kamu sakit perut di malam hari, Rugi sendiri doonk….

07)Pastikan Pasangan kamu telah siap. Pada malam pertama nanti pastikan pasangan kamu betul-betul telah siap dan sekiranya pasangan kamu tidak bisa melayani sebaiknya kamu berusaha memahaminya. Karena jika dipaksakan, keindahannya tidak akan bisa dinikmati oleh kalian berdua.

08)Bangun Suasana Romantis. Wujudkan suasana yang romantis di malam pertama. Suami boleh mulakan dengan mengucapkan kata-kata romantis pada pasangannya. Isteri boleh mewujudkan suasana yang romantis dengan boleh mengenakan pakaian yang “indah“.
Jangan Menggunakan Obat. Jangan mengosumsi obat yang bertujuan untuk meransangkan pasangan, lakukanlah dengan kesabaran dan penuh kasih sayang.


09)Kurangkan Percakapan. Terutama hal-hal yang berkaitan dengan pesta di siang hari dan masalah-masalah yang berlaku sebelumnya. Kamu haruslah memberikan fokus dan kurangi percakapan dengan  pasangan anda. Sebaiknya gunakan sentuhan,rabaan,ciuman,kucupan dan sebaganinya untuk membangkit gairah pasangan.

Bacalah dengan teliti agar malam pertama anda menjadi kenangan yang tak dapat dilupakan.
10) Hilangkan kekasaran - Jangan hanya berserah. Sekiranya anda rasa disakiti berterus teranglah dengan suami tetapi gunakan nada yang lembut supaya dia tidak tersinggung. Jika ingin sama-sama menikmati kenikmatan, bimbinglah suami anda ke daerah-daerah yang boleh menambahkan gairah. Anda juga boleh memainkan peranan dengan lebih aktif, dengan cara menuntun tangannya mengarahkan ke bahagian yang anda sukai.

11) Singkirkan rasa sakit - Kebanyakan wanita sering merasa sakit pada organ seksnya ketika berhubungan intim buat pertama kalinya. Hilangkan perasaan takut sebaliknya fikirkan perkara yang indah-indah ketika bersama suami. Perlu juga diketahui bahawa penyebab kurangnya cairan lubrikasi ialah stress, pengambilan ubat-ubatan dan penggunaan alat kontraseptif. Bila hal ini terjadi, minta suami supaya melakukan pemanasan lebih lama sambil melihat apakah anda sudah bersedia untuk memulainya  kembali. Cara lain ialah dengan menggunakan cairan lubrikasi atau baby oil.


12) Beri dorongan pada suami - Bukan semua suami behasil melalui malam pertama mereka dengan ’sukses’. Sebagian darimereka akan tewas sebelum waktunya. Tapi jangan bimbang, ia munkin kerana stress dan kurangnya pengalaman. Selain kurangnya pengalaman dan stress, minuman beralkohol serta obat-obatan juga boleh menjadikan lelaki kurang perkasa. Maka pujuklah suami agar dia hilang rasa kecewanya sambil mengelus tubuhnya terutama daerah sensitif untuk menunjukkan rasa sayang dan keinginan anda terhadapnya. Katakan padanya untuk mencoba lagi malam berikutnya.

13) Jangan pura-pura klimaks - Banyak wanita yang tidak ingin mengecewakan suaminya sering berpura-pura orgasme. Jangan lakukan hal itu karena akan membahayakan hubungan anda. Memang banyak wanita yang agak sulit mencapai klimaks walaupun pasangannya sudah melakukan stimulasi sebaik mungkin pada daerah sensitifnya. Anda tak perlu malu untuk mengatakan padanya. Mungkin anda boleh memberi cadangan mengenai cara yang anda sukai dan memainkan peranan yang aktif juga. Jadikan aktiviti seks ini sebagai sesuatu yang menyenangkan bukannya membebankan anda.

BAGAIMANA?apakah sekarang anda sanggup menghadapi Getaran malam pertama itu kayak apa ?? GOOD LUCK YA ...info selanjutanya akan diupdate lagi besok ..

0 comments:

Posting Komentar

Alat Bantu Sex Murah